“Nei, nei gutt – dette må bli slutt…..”

På den gamle skolen på Brekke har vi nå i mars de siste rundene med arbeidsinnsats, noe som innebærer el-installasjoner ( Plankebyen elektriske),  rengjøring, fjerning av malingrester, og ikke minst utplassering av møbler og innbo.

Sammen med et fordums kateter kom i dag langbordet fra  den gamle skolestua på plass i 2. etasje. Hva var vel mer naturlig da enn å kjøre et “bilde” med “gammellæreren” som tar den duknakkede eleven i lære om viktigheten av “gudfryktighet, flid og respekt for tidens moral og sømmelighet”. En forskremt “trikker” måtte opp i 2. etasje for å bivåne skuespillet anno 1850 der morallæren var inspirert av Margrethe Munthes sangbok; nei, nei gutt – dette må bli slutt……

.

Etter prøvekjøring av kateter og langbord var det klart for dagens gjøremål bl.a. med fjerning av rester av maling på vinduene og vandring til lageret ( det gamle stolpehuset fra tidlig 1800-tall) for å hente tilbake inventar som nå skal prege huset og fortelle historien om liv og virke på Hvaler på 1800-tallet. Rundt langbordet : Frode Lund, Knut Hjortland, Ragnar Holte, Petter Wistner, Eivind Børresen, Paul H, Ragnhild Nordengen og Geir Ove Haug. Bak kameraet Kjell Ole Brobakken.
Det som nå skjer på Brekke skole er for sjarmøretappe å regne. Fram til åpningen den 8. april er det finpuss og innredning som vil stå i fokus. Med dette kapitlet avsluttet starter arbeidet med å sette i stand det gamle stolpehuset (stabburet) som eies av Hvaler kommune, men som Hvaler Kulturvernforening tar ansvaret for  å sette i stand som del av det gamle gårdsmiljøet på Brekke.

Paul Henriksen

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *