Spinnville dager i Brottet

En allerede utsolgt premiere på sommerens lystspill i Brottet nærmer seg med stormskritt. I alle fall oppleves det slik for skuespillerne som nå er inne i sluttfasen på prøvene. I kveld var det siste gjennomgang av hele stykket før en velfortjent “ferie” på en uke. Deretter følger en kort og intensiv periode på knappe to uker før premieren den 16.7.

IMG_9245IMG_9271

Monrad fløte (Nils Vogt) og Lullen Fløte (Aina Gundersen) har siden i fjor flyttet fra sin enkle hytte til et langt mer fasjonabelt feriehus. Fløte bygger i tråd med Lullens ønsker, men er ikke en like god betaler, noe svenske raggare “tar seg av”.  Noen lokalhistoriske poenger fra året 1959 er med, ikke minst i form  musikkform og aktuelle stridstemaer (kinosaken), men først og fremst er det den løsslupne humor som dominerer årets spill der musikken er komponert av Svein Gundersen.

IMG_9264IMG_9284IMG_9296IMG_9291

Bildene forteller for øvrig sitt tydelige språk om Fløtes utbrudd over brev om tante Tine Fløtes testamente, Hvaler-rock fremført av bonden Tappen (Morten Larsen) og øvelsene på arien som skal gi “Kirsten Flagstad” (Aina Gundersen) premien i Stabburets konkurranse om beste sang for lanseringen av leverpostei på boks. Vi har bare en ting å si: Kan du glede deg over flott sang og musikk i en tidshistorisk ramme, banal humor, harselas over kommunalt byråkrati  og et ensemble som sprudler? Da er det bare å bestille billetter til en “spinnvill oppsetting i Brottet”. Her står  Hans Petter Thøgersen for manus, Ole-Herman Gudim Lundberg har ansvaret for regien og Martine Bakken Lundberg et sikkert grep om koreografien.

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *