Ved inngangen til påsken; fullbooket på kystledhyttene, full innsats fra dugnadsgjengen

Bilene i forkant av kystledhyttene forteller at uteleiesesongen er i full gang. På Mundastua, Klyven og Stenhoggerhytta er allerede 180 døgn booket, og i påsken er alle dagene fra palmesøndag til 1. påskedag utleid. Det forhindrer ikke at det også pågår dugnadsarbeid ( bildet over) der “grøftegraverne” Thor Ivar Olsen og Helge Olav Lilleheier har kommet dit hen at grøfta nå legges igjen for å skape større sikkerhet både med tanke på strøm- og vannforsyning.

En av de store suksessfaktorene med tanke på utleie av kystledhyttene, er  muligheten til å komme ut på sjøen med de gamle og tradisjonsrike ekene (pram). I så måte er vi heldige som har Thor-Ivar Olsen med oss i dugnadsgjengen. Den tidligere båtbyggeren vet å sette i stand ekene slik at de fremstår som kulturhistoriske juveler på sjøen. I dag ble den ene eka sjøsatt, onsdag følger den andre etter til stor glede for kystledfolket. På bildene over : Jonas Jonassen, Thor Ivar Olsen, Arild Johannessen, Leif Hansen

Godt hjulpet av april-sol og tørr vind fikk vi i kveld malt to av fire vegger på den nye sjøbua på brygga. I tillegg til å “huse” kompressoren for bobleanlegget, skal denne bua gi rom for utstyr til kystledhyttene. Det arbeidet som dugnadsgjengen ufører er i det hele rettet inn mot å legge til rette for at flest mulig skal få oppleve gleden ved å være i et sjønært område.

Med tanke på å utvikle turisme på Hvaler snakkes det ofte om å etablere arenaer for opplevelser. Det er også vår målsetting, men da med den klare føring at det er Hvalers egenart som er selve opplevelsen. Kveldens dugnad var nok et bidrag til nettopp å oppfylle denne visjonen.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *