En dag med “hele folket i arbeid”

At det er stor aktivitet i dagene og ukene før ny sesong, er ingen ny situasjon for Hvaler kulturvernforening. Det er imidlertid sjelden at aktiviteten er så stor og omfattende som i dag. At vi også er i gang med restaureringsarbeidet på gamle Brekke skole, forsterker inntrykket av en organisasjon som engasjerer et stort antall personer. Her må imidlertid understrekes at det er plass til mange flere.

19.05. 619.05. 3

På den nye kystledhytta kom det taksten på plass i dag. Dugnadsgjengen startet også arbeidet med den nye flotte verandaen i forkant av hytta. Heldige er de som kaprer en plass for seg og sine her. Hytta skal være klar fra 1. juli.

19.05. 419.05. 5

Ingerid Bjercke, ikke helt ukjent med maling, debuterte som dugnadsarbeider på kystledhytta Klyven i dag og malte med bred og rød penn. På brygga jobbet “veteranene” Leif Hansen og Steinar Pettersen med å sette opp støtsperrer.  

19.05. 219.05. 7

Arbeidet på gamle Brekke skole handler for tiden om “yttervegger”, både de som kun trenger en omgang med børste og maling, men ikke minst om det som må skiftes ut. Her Jan Borger Berntzen, Eivind Børresen og Paul Henriksen i gang med å demontere “svalgangen”. Hvert enkelt bord som tas ned merkes, råte fjernes for så igjen å bli montert på veggen. Byggmester Svein Rognli, som hadde ansvaret for taket i fjor, er den som også skal få ny svalgang på plass etter at dugnadsgjengen har gjort forarbeidet.

Det er et stort behov for flere dugnadsarbeidere på alle prosjektene, men spesielt gjelder dette på  Brekke. Vår oppfordring er derfor: still på dugnader dere som er interessert i å ta vare på den gamle skolen. Onsdager fra kl 16:00 og ut over ettermiddagen er vi på plass. En rekke arbeidsoppgaver venter.

19.05. 1 IMG_8595 (2)

I Brottet går også forberedelsene for fullt. Foreløpig ikke i form av øvelser, men med bygging av kulisser for stykket “Fløte på nye sommereventyr”. Her er det den driftige gjengen med fedre til “Brottungane” som har tatt på seg jobben med å bygges Fløtes nye og prangende sommerhus. 

Paul Henriksen                                                                                                                               Leder i Hvaler kulturvenforening

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *