En port å feire med en liten “Port”!

Dugnadsarbeid handler om god planlegging og langsiktig traust arbeid. Men, i dette arbeidet handler det også om å ha det gøy og ikke minst markere de små og litt større steg i arbeidet. I dag var det klart for en slik markering i øsende regn og stiv kuling. Været var imidlertid ingen hindring for markering av at den gamle porten, som nå en tid har vært gjenstand for restaurering, da denne kom på plass ved inngangen til skolen. Hva var da mer naturlig enn å markere den nyrestaurerte porten med en liten skål med “Port” i plastkoppen. Med på feiringen var Eivind Børresen, Ragnhild Nordengen, Jan Berntzen, Kjell Brobakken, Paul Henriksen, Ragnar Holte og Knut Hjortland.

Etter feiringen ved porten var det igjen tid for varmt og til dels støvete arbeid . På bildene over der Ragnar og Eivind med gassbrenner varmer opp muren på grua og bakerovnen for å fjerne gamle pussrester. Nå skal murer Asger Bentzen overta og sette dette klenodiet “tilbake” i vakker og funksjonell stand.

På bildene under også et støvete arbeid der  Ragnhild og Kjell fjerner gammel og løs maling fra himlingene. Dette som forarbeid til det forestående malearbeidet i den delen av bygget som skal ta i mot gjester (kystledhytte).

Maling sto også på programmet i  dag der “kammerset”, som også vil få et tillegg med våtrom, nå er ferdig malt både hva angår tak og vegger. Kjell, Paul og Knut fikk gjort unna strøk nummer to på veggene. I løpet av vinteren skal også de gamle dørene fr 1700-tallet og vinduene få sine strøk. Det går seg til på Brekke.

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *