Nytt tak snart på plass på Gamle Brekke skole

2015-10-07 10.35.08 2015-10-07 10.36.26

Snart skal taksten tilbake, nå på nytt tak

Tre uker etter at taksten ble tatt ned på Gamle Brekke skole, er det snart tid for ny innsats fra dugnadsfolket for å få stenen tilbake. Noe må skiftes ut, det meste kan legges på plass for nye år som vern om den gamle skolen. Dato for ny innsats kommer om noen dager!

I tre uker har firmaet Svein Rognli jobbet med taket der plater, enkelte takbord og noen bærebjelker er skiftet, men der det aller meste av undertaket er intakt. Dette er takbord som ble skiftet gjennom dugnad på 1990-tallet.

Med taket på plass i løpet av oktober, blikkenslagerarbeid utført rundt pipa og der grunnmuren skal sikres på enkelte utsatte steder, er vi forhåpentligvis på nyåret klar for fase to i arbeidet. Her og nå er det ikke midler til dette, men det jobbes nå for å få på plass finansiering både gjennom vår støttespiller Norsk kulturminnefond og gjennom andre kilder. Går det som vi håper,  vil dette bety at vi i løpet av 2016 får på plass ny pipe, grue og bakerovn samt at ytterpanelen skiftes/utbedres.

Så langt er vi i rute og store optimister med tanke på fortsettelsen.

Paul Henriksen                                                                                                                                        Leder i Hvaler kulturvernforening

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *